Enchiladas met gehakt
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt zijn makkelijk te maken. Deze Mexicaanse tortilla's zijn gevuld met gehakt, paprika, kruiden en meer. Staat binnen 40 minuten op tafel.

40 minuten
4 personen
Enchiladas met gehakt ingrediënten
Recept enchiladas met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Hak eventueel de peterselie fijn en zet opzij. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Enchiladas met gehakt
Enchiladas met gehakt

Enchiladas met gehakt afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan ook de paprika blokjes toe en na enkele minuten ook het gehakt. Laat dit geheel enkele minuten bakken en bak dan de tomatenpuree nog kort mee. 

Voeg de tomatenblokjes, oregano en gerookte paprika poeder toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 8 gelijke delen en verdeel dit in het midden van de tortilla's. 

Rol de tortilla's met vulling op en plaats in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en bak ze dan ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is. Maak af met verse peterselie, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
657 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
81.75 g
11.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
22.42 g
10.68 g
Eiwitten
33.13 g
Vezels
8.79 g
Natrium
1447.52 mg
Mineralen
Ijzer
5.99 mg
Calcium
322.27 mg
Magnesium
104.22 mg
Kalium
104.22 mg
Fosfor
525.55 mg
Koper
0.62 mg
Zink
6.95 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
9.38 µg
Vitamines
Vitamine C
112.23 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
0.24 mg
Vitamine B1
0.63 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
0.77 mg
Vitamine B12
0.41 µg
Foliumzuur
121.85 µg
Vitamine E
1.18 mg
Vitamine K
12.64 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Enchiladas met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.