Dunne kerriekoekjes
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Dunne kerriekoekjes vegetarisch

Deze dunne kerriekoekjes zijn heerlijk knapperig en staan mooi als garnering voor bijvoorbeeld voorafjes en soepen. Klaar in 15 minuten.

15 minuten
20 personen
Dunne kerriekoekjes ingrediënten
Recept dunne kerriekoekjes

Ingrediënten

20 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-12-2015, dit recept is voor 20 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 160 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje op middelhoog vuur.

Meng de kerriepoeder door de boter zodra deze gesmolten (en niet té heet) is. Gebruik een garde om de kerrie goed met de boter te mengen, doe dit ongeveer een minuut.

Hou er rekening mee dat de kerriepoeder erg snel kan verbranden, zet het vuur direct uit zodra de boter en kerriepoeder goed vermengd zijn.

Laat daarna het kerriemengsel een aantal minuten afkoelen. Vermeng in de tussentijd de eiwitten, limoensap, gembersiroop en wat peper en zout.

Meng er dan met behulp van een garde het kerriemengsel doorheen. Voeg als laatste de bloem door, en meng dit alles goed samen totdat er een glad beslag ontstaat. 

Dunne kerriekoekjes
Dunne kerriekoekjes

De dunne kerriekoekjes bakken – 10 minuten

Gebruik een siliconen kwast om het beslag op de siliconen bakmat te smeren. Probeer de kerriekoekjes even lang en niet te dik uit te smeren.

Dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat het hele kerriekoekje evenredig gebakken wordt. Smeer de kerriekoekjes ook niet te dun uit, dan zullen ze heel gemakkelijk breken.

Probeer een aantal diktes uit, en zie welke het beste voor je werkt. Dit lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar na wat oefening is het best makkelijk! Bak de kerriekoekjes een aantal minuten in de oven.

Blijf bij de oven staan om te controleren of de kerriekoekjes al gaar zijn, deze bakken heel snel! De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte, lengte en kracht van de oven.

Gebruik deze heerlijke kerriekoekjes bijvoorbeeld als decoratie van soepen en hartige gerechten. Een mooi kerriekoekje met een lekkere bite. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
26.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.1 g
0.33 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
1.74 g
1.09 g
Eiwitten
0.55 g
Vezels
0.19 g
Natrium
74.98 mg
Mineralen
Ijzer
0.17 mg
Calcium
3.71 mg
Magnesium
0.95 mg
Kalium
0.95 mg
Fosfor
3.15 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.03 mg
Jodium
0.1 µg
Selenium
0.4 µg
Vitamines
Vitamine C
0.35 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0 mg
Vitamine B2
0.01 mg
Vitamine B6
0.01 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
0.86 µg
Vitamine E
0.02 mg
Vitamine K
0.57 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Dunne kerriekoekjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.