Duitse curryworst
😍 101Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Duitse curryworst

Een heerlijke echte Duitse curryworst, met een simpele zelfgemaakte currysaus en friet. Precies zoals in Duitsland op de markten en biergarten.

30 minuten
4 personen
Duitse curryworst ingrediënten
Recept duitse curryworst

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine sauspan en fruit de ui enkele minuten aan.

Roer er dan paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper bij. Bak dan de tomatenpuree ook nog kort mee om deze te ontzuren. Blus af met azijn en voeg er dan tomatenketchup aan toe.

Schenk er ongeveer 100 ml water bij en laat de saus ongeveer een kwartier zachtjes koken. Bak ondertussen de friet in olie of eventueel in een airfryer.

Duitse curryworst
Duitse curryworst

Duitse curryworst afmaken – 20 minuten

Verhit ondertussen boter in een middelgrote bakpan en bak hierin de braadworsten aan beide kanten mooi bruin. Schenk er dan een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en gaar de braadworsten in ongeveer 10 minuten.

Gebruik ondertussen een kleine blender of staafmixer om de saus glad te maken zodra de uien zacht zijn geworden. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Snijd de braadworsten in stukjes, serveer met friet en de curry saus en maak af met een beetje kerriepoeder. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

101 waarderingen
😍
101
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1359.12 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
191.05 g
134.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.67 g
8.62 g
Eiwitten
66.35 g
Vezels
37.34 g
Natrium
7214.31 mg
Mineralen
Ijzer
51.26 mg
Calcium
408.16 mg
Magnesium
708.77 mg
Kalium
708.77 mg
Fosfor
1036.61 mg
Koper
6.27 mg
Zink
20.7 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
375.09 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
2.7 mg
Vitamine B1
1.58 mg
Vitamine B2
1.49 mg
Vitamine B6
2.71 mg
Vitamine B12
1.1 µg
Foliumzuur
375.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
3.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Duitse curryworst"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.