Clam chowder
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Clam chowder

Deze New England style clam chowder soep is gevuld met prachtige zeevruchten, bacon, aardappels en lekkere room. Een goed vullende soep, ideaal als doordeweeks gerecht.

55 minuten
6 personen
Clam chowder ingrediënten
Recept clam chowder

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 23-03-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Laat de inhoud van de zak met 500 gram zeevruchtencocktail in een kom ontdooien. Voeg hiervoor een flinke scheut lauwwarm water toe en roer eventjes door.

Snijd 2 selderijstengels, 2 middelgrote wortelen en 1 kleine ui in zo klein mogelijke stukjes. Snijd 6 plakjes bacon (of ontbijtspek) in vierkante stukjes, de bacon zal als garnering gebruikt worden.

Schil en snijd 6 middelgrote aardappelen in zo klein mogelijke blokjes.

Clam chowder
Clam chowder

De clam chowder afmaken – 45 minuten

Verhit de grote braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak (zonder olie of boter) de in blokjes gesneden bacon krokant. Roer zo nu en dan met een houten pollepel.

Haal de bacon uit de pan en leg aan de kant. Voeg nu de fijngesneden bleekselderij, wortelen en ui toe aan de pan. Bak ongeveer een minuut of 5 - 7 lang mee, roer af en toe door met de houten pollepel.

Voeg ongeveer 1 eetlepel (room)boter toe aan de pan, laat smelten en voeg 4 eetlepels bloem toe aan de pan. Roer alles goed door met de pollepel.

Voeg dan 500 ml kippenbouillon toe en zet het vuur hoger. Voeg nu de zeevruchtencocktail met het vocht toe aan de pan.

Voeg 1 laurierblad, 1 ½ theelepel Worcestershiresaus, ½ theelepel Tobasco, ½ theelepel gedroogde tijm, 1 ½ theelepel zout en een ½ theelepel (zwarte) peper toe. Meng alles goed door elkaar heen.

Schenk 475 ml volle melk en 250 ml slagroom erbij en voeg ook de in kleine blokjes gesneden aardappel toe.

Verhit de clam chowder soep totdat deze zachtjes begint te koken. Plaats de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 15 - 20 minuten zachtjes doorkoken, roer zo nu en dan even door.

Serveer de clam chowder met vers brood en garneer met stukjes bacon en eventueel een klein handje croutons. Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte clam chowder!

Tips!

Wat is clam chowder?

Een clam chowder is een soort soep met zeevruchten. Het is een dikke soep en zeer vullende soep dat vooral in de Verenigde Staten en Canada gegeten wordt. Er zijn veel verschillende soorten van clam chowder te maken, met elk hun eigen heerlijke variatie. Wat dacht je van een clam chowder opgediend in uitgehold brood?

Hoe lang is clam chowder houdbaar?

De soep kun je direct opdienen, echter is deze een dag na het bereiden veel lekkerder. De smaken zijn dan goed ingetrokken en geven een intensere beleving. De soep kun je tot maximaal 2 dagen na bereiding in de koelkast bewaren.

Kan ik de clam chowder invriezen?

Dit is mogelijk, warm de soep dan wel in een pannetje op en niet in de magnetron. Bewaar de clam chowder soep (gevacumeerd) in de vriezer tot 3 maanden na bereiding.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Clam chowder"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.