Bûche de Noël
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bûche de Noël

Deze bûche de Noël is een klassieke Franse cake met ganache in de vorm van een boomstam. Heerlijk zacht van smaak en perfect als dessert.

1 uur
6 personen
Bûche de Noël ingrediënten
Recept bûche de noël

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst de chocolade ganache. Maak een bain-marie door een laag water in een kleine pan op laag vuur te verwarmen. Plaats een kom bovenop en breek hier de chocolade in.

Verwarm ondertussen 200 ml room op laag vuur. Zodra de chocolade gesmolten is voeg je de warme room toe. Roer er dan 50 gram roomboter in blokjes doorheen en laat het mengsel dan afkoelen. 

Zodra de ganache volledig is afgekoeld is deze stijf genoeg om te kunnen smeren, dit kan best even duren dus geen zorgen als deze eerst te vloeibaar lijkt. 

Bûche de Noël
Bûche de Noël

Bûche de Noël afmaken – 45 minuten

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Klop 4 eieren samen met 100 gram suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Smelt ondertussen 50 gram roomboter en voeg deze ook toe aan de eieren. Voeg dan ook geleidelijk de bloem met een snufje zout toe en zorg dat het beslag zo luchtig mogelijk blijft.

Verdeel het beslag over het bakpapier met een spatel, zorg dat de cake niet te dun gaat worden. Maak een rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm. Bak de cake gaar in ongeveer 10 minuten.

Leg een schone theedoek klaar met een laagje poedersuiker eroverheen, dit zorgt ervoor dat de cake niet aan de theedoek zal vastplakken. Zodra de cake gaar is, verplaats je deze meteen naar de theedoek met poedersuiker en verwijder het bakpapier.

Rol de cake met de theedoek meteen voorzichtig op, omdat deze nog warm is gaat dit heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat de theedoek niet tussen de cake komt. Dek de cakerol af met de theedoek tot de ganache stijf geworden is. 

Laat deze niet te lang in de theedoek, dan zal de cake zacht worden en aan de theedoek gaan plakken. 

Bûche de Noël
Zelfgemaakte bûche de Noël

Rol de cake weer uit en besmeer deze met de helft van de ganache. Rol de cake dan weer strak op en snijd een stukje van het uiteinde af.

Besmeer de cake rol met ganache en plaats het stukje bovenop, besmeer dit vervolgens ook met ganache.

Gebruik een houten prikker om een hout nerf te tekenen in de ganache. Bestrooi eventueel met suiker sterretjes of andere eetbare kerstversiering. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Bûche de Noël"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.