Brownies
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Brownies vegetarisch

Deze standaard brownies met pure chocolade is makkelijk te maken. Ze zijn super smeuïg door ze niet te lang te bakken, met een volle chocolade smaak.

45 minuten
6 personen
Brownies ingrediënten
Recept brownies

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-09-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Maak een bain-marie door een kleine pan met een laag water te verwarmen en hier een passende kom op te zetten. Voeg de chocolade in stukken toe aan de kom en smelt de chocolade langzaam. 

Smelt de boter in een kleine sauspan, voeg deze toe aan de kom van een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de suiker toe en meng dit kort tot het mengsel glad is. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg pas de tweede toe als de eerste volledig is opgenomen. Voeg de gesmolten chocolade toe. 

Brownies
Brownies

De brownies afmaken – 35 minuten

Voeg de bloem samen met een snuf zout geleidelijk toe aan het beslag. Meng het zo kort mogelijk en verdeel het gladde beslag over het bakblik. 

Zorg dat het gelijk verdeeld is en bak de brownies dan ongeveer 30 minuten. Zorg ervoor dat de brownies niet te lang worden gebakken, dan zal het namelijk meer een gewone cake zijn. 

Doordat ze nog zacht zijn, zijn ze juist extra smeuïg. Laat ze nog ongeveer een half uur afkoelen voor je ze verdeeld in vierkantjes. Geniet van deze lekkere zelfgemaakte brownies!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
459.22 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
44.95 g
33.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
28.38 g
17.4 g
Eiwitten
5.46 g
Vezels
0.65 g
Natrium
95.58 mg
Mineralen
Ijzer
1.11 mg
Calcium
27.43 mg
Magnesium
23.48 mg
Kalium
23.48 mg
Fosfor
106 mg
Koper
0.09 mg
Zink
0.8 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
0.29 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.46 µg
Foliumzuur
19 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.05 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Brownies"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.