Birria de res - Mexicaans stoofvlees
😍 24Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Birria de res - Mexicaans stoofvlees

Tijdens koude dagen is een heerlijke stoofpot altijd lekker. Probeer eens dit heerlijke Mexicaanse stoofvlees, deze birria de res is een tikkeltje pittig.

7 uur
4 personen
Birria de res - Mexicaans stoofvlees ingrediënten
Recept birria de res - mexicaans stoofvlees

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 7 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
6 uur 30 minuten
Totale tijd
7 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Je kunt naar smaak meer of minder lombok pepers toevoegen, afhankelijk hoe pittig je dit stoofvlees zou willen hebben. Rooster de pepers in zijn geheel enkele minuten in een droge braadpan, het is dus niet nodig olie of boter toe te voegen. 

Verplaats de pepers dan naar een kleine kom en giet kokend water eroverheen. Laat de pepers een kwartier lang zacht worden en pel ondertussen de ui en knoflooktenen. 

Snijd de ui vervolgens fijn en de knoflooktenen door de helft. Voeg de knoflook samen met de pepers, eventueel zonder zaadlijsten voor een mildere versie, toe aan een kleine blender. 

Voeg een beetje van het water - waar de pepers in lagen - toe om een glad mengsel te maken. Voeg hier dan ook komijn, kaneel en oregano aan toe. 

Birria de res – Mexicaans stoofvlees
Birria de res – Mexicaans stoofvlees

Birria de res afmaken – 6 uur + 30 minuten

Verhit een scheut olie in de braadpan en bak het stoofvlees rondom mooi bruin. Verplaats het vlees dan naar een slowcooker. Je kunt het stoofvlees eventueel ook maken in de braadpan, dan kun je het vlees in de braadpan laten. 

Bak de uien nog kort in de braadpan en voeg dan een laag runderbouillon toe. Je kunt ook het water van de pepers toevoegen. Alle smaken van de bodem van de pan zitten nu in het water, dus verplaats het naar de slowcooker. 

Voeg dan ook de rest van de bouillon, laurierblaadjes, kruidnagels en het peper mengsel toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en stel de slowcooker in op ongeveer 6 uur op de laagste stand. 

Draai het vlees eventueel af en toe. Als je het vlees in de braadpan laat, kun je na het bakken van de uien de resterende ingrediënten toevoegen en dan zachtjes laten sudderen. Controleer dan regelmatig of er nog genoeg vocht in zit zodat het vlees niet aanbrandt. 

Zodra het vlees mals is geworden haal je het uit het vocht en gebruik 2 vorken om het uit elkaar te trekken. Je kunt nu eventueel overtollig vet en spieren makkelijk verwijderen. De reden waarom we deze niet voor het stoven hebben verwijderd is omdat deze nog extra smaak geven aan het stoofvlees. 

Breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer op tortilla's met bijvoorbeeld limoen, zure room en tomaat. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

24 waarderingen
😍
24
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Birria de res - Mexicaans stoofvlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.