Bananenijs
😍 65Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bananenijs vegetarisch

Dit super romige bananenijs is net een milkshake, maar dan nóg veel lekkerder! Gebruik goed rijpe bananen, voor het allerlekkerste roomijs.

1 uur
8 personen
Recept bananenijs

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Pel de rijpe bananen en snijd deze in stukken. Meng melk en room samen met de stukjes banaan in de middelgrote pan en verwarm dit op laag vuur. Zodra de banaan zacht is kun je een staafmixer gebruiken om een glad mengsel te maken. 

Meng met een garde de eidooiers samen met de suiker in een middelgrote kom. Schenk het warme bananenmengsel langzaam bij de eidooiers. Blijf ondertussen mengen om de voorkomen dat het ei gaat stollen en er klontjes zullen ontstaan. 

Schenk het mengsel terug in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Blijf roeren met een siliconen spatel, dit is het makkelijkste omdat je zo goed over de bodem van de pan kunt roeren. 

Je kunt zien of het mengsel goed is, door met een vinger een lijn te trekken op de spatel. Als deze zichtbaar blijft, dan is het mengsel goed. Laat het mengsel een beetje afkoelen en dek daarna af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het is afgekoeld. 

Bananenijs
Bananenijs

Het bananenijs afmaken – 40 minuten

Nu het meest makkelijke van het maken van ijs. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 40 minuten draaien. De tijd is afhankelijk van de machine die je gebruikt. 

Als het ijs klaar is, schep het dan in de hersluitbare bak en zet in de vriezer. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

65 waarderingen
😍
65
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
270.5 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
27.51 g
27.14 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
15.25 g
7.31 g
Eiwitten
5.59 g
Vezels
1.25 g
Natrium
43.13 mg
Mineralen
Ijzer
1.29 mg
Calcium
116.69 mg
Magnesium
29 mg
Kalium
29 mg
Fosfor
168.13 mg
Koper
0.14 mg
Zink
0.98 mg
Jodium
1.56 µg
Selenium
6.88 µg
Vitamines
Vitamine C
9 mg
Vitamine D
0.91 mg
Vitamine A
0.18 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.22 mg
Vitamine B6
0.64 mg
Vitamine B12
0.55 µg
Foliumzuur
32.63 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bananenijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.