Aubergine lasagne
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aubergine lasagne

Ovengerechten zijn ideaal om doordeweeks te maken, zonder al teveel moeite zet jij deze heerlijke aubergine lasagne op tafel!

40 minuten
4 personen
Aubergine lasagne ingrediënten
Recept aubergine lasagne

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd dan de aubergine, aardappels, puntpaprika en tomaten in dunne plakjes en zet opzij.

Als je de aardappelplakjes te dik zal snijden, zullen niet alle ingrediënten tegelijk gaar zijn. Verhit olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook een minuut lang aan.

Voeg dan het gemengd gehakt toe en bak een aantal minuten mee. Breng op smaak met peper, zout, rozemarijn en gedroogde tijm. 

Aubergine lasagne
Aubergine lasagne

De aubergine lasagne afmaken – 30 minuten

Vet een ovenschaal in met boter en begin met laagjes maken van de plakjes. Voeg een laag aardappelplakjes toe en bestrooi met zout. Voeg dan een laag tomatenplakjes en aubergineplakjes toe.

Dan een laag gebakken gemengd gehakt en een laag puntpaprika. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten gebruikt zijn. Maak de bovenkant af met een laag geraspte kaas.

Bak de aubergine lasagne 20 minuten lang in de voorverwarmde oven, of tot goudbruin. Stel de oven eventueel in op de grill stand in de laatste aantal minuten, en rooster de kaas goudbruin.

Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
695.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
42.99 g
8.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.02 g
18.93 g
Eiwitten
40.77 g
Vezels
8.97 g
Natrium
680.76 mg
Mineralen
Ijzer
4.06 mg
Calcium
603.12 mg
Magnesium
109.18 mg
Kalium
109.18 mg
Fosfor
642.14 mg
Koper
0.97 mg
Zink
6.21 mg
Jodium
0.55 µg
Selenium
0.04 µg
Vitamines
Vitamine C
140.76 mg
Vitamine D
0.75 mg
Vitamine A
1.22 mg
Vitamine B1
0.49 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
0.86 mg
Vitamine B12
2.79 µg
Foliumzuur
62.84 µg
Vitamine E
0.96 mg
Vitamine K
24.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aubergine lasagne"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.