Appelbeignets
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appelbeignets vegetarisch

Typisch oud-Hollandse appelbeignets voor een heerlijk oud en nieuw. Klaar in minder dan een half uur tijd, recept voor 4 personen.

Appelbeignets ingrediënten
Recept appelbeignets

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Scheidt de eieren en plaats de eiwitten in een aparte kom. 

Klop de eidooiers met een elektrische mixer en voeg de suiker beetje bij beetje toe aan de kom en meng tot een dik, wit mengsel. Schenk de melk bij de eidooiers en meng rustig tot een glad mengsel. 

Zeef de bloem en voeg deze geleidelijk toe samen met een snufje zout. Roer goed door tot een glad beslag. 

Klop in een andere kom de eiwitten luchtig. Voeg eventueel een snufje zout toe om het eiwit sneller stijf te kloppen. Vouw of haal de stijve eiwitten door het beslag heen en roer met behulp van een garde tot een glad beslag. Roer zo min mogelijk om een luchtig beslag te behouden. 

Vul de frituurpan of braadpan met zonnebloemolie en verwarm tot 170 graden Celsius. 

Schil de appels met behulp van een dunschiller. Haal de kern uit de appels met een appelboor. Snijd de appels in redelijk dikke schijven.

Zelfgemaakte appelbeignets
Zelfgemaakte appelbeignets

De appelbeignets bakken – 15 minuten

Bedek een bord met een aantal lagen keukenpapier. Haal de appelschijven door het beslag heen. en bak deze in ongeveer 3 - 5 minuten tijd mooi goudbruin. 

Voeg niet teveel appelbeignets tegelijkertijd toe om te voorkomen dat deze tegen elkaar aan plakken. Haal de gebakken appelbeignets uit de olie met behulp van een schuimspaan en laat deze uitlekken op het keukenpapier. 

Herhaal deze stap voor de resterende appel plakken. Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker en dien warm op. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
585.31 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
99.9 g
44.72 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.49 g
2.92 g
Eiwitten
16.17 g
Vezels
5.26 g
Natrium
173.23 mg
Mineralen
Ijzer
1.63 mg
Calcium
126.28 mg
Magnesium
34.29 mg
Kalium
34.29 mg
Fosfor
221.38 mg
Koper
0.41 mg
Zink
1.7 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
14.63 mg
Vitamine D
0.62 mg
Vitamine A
0.08 mg
Vitamine B1
0.17 mg
Vitamine B2
0.31 mg
Vitamine B6
0.36 mg
Vitamine B12
0.99 µg
Foliumzuur
52.94 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Appelbeignets"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.