Appel en manchego crostini
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel en manchego crostini

Met weinig ingrediënten maak je deze heerlijke appel en manchego crostini hapjes. Lekker om als tapas op een feestje uit te delen.

Appel en manchego crostini ingrediënten
Recept appel en manchego crostini

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Bak de ciabatta af in de oven aan de hand van de instructies op de verpakking. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk, snijd het brood na het bakken in vierkantjes.

Snijd de appels in partjes, bepaal zelf hoe dik de appelpartjes worden. Snijd de manchego in dunne vierkante plakjes. 

Appel en manchego crostini
Appel en manchego crostini

De appel en manchego crostini afmaken – 5 minuten

Verhit een grillpan zo heet mogelijk, kwast de broodjes in met olijfolie. Grill de broodjes 2 minuten lang aan beide kanten, of totdat er een duidelijk grillpatroon zichtbaar is. Gebruik een vleestang om moeiteloos de broodjes om te draaien.

Haal de broodjes dan uit de grillpan. Grill de appelpartjes op dezelfde manier als het brood, grill de partjes aan beide kanten totdat er een duidelijk grillpatroon te zien is.

Zet dan het vuur uit. Zet de appel en manchego crostini in elkaar door 2 appelpartjes op een broodje te plaatsen. Voeg 2 stukjes manchego toe en prik een houten spiesje door het midden van het broodje heen.

Herhaal deze stap totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Garneer met de fijngesneden bieslook en eventueel een aantal druppels balsamico crème. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is manchego?

Manchego is een kaas met een licht pikante en zoute smaak. Het is een kaassoort die uit de “La Mancha” regio in Spanje komt en wordt gemaakt van schapenmelk van de Manchego schapen.

Waar kun je balsamico crème kopen?

De meeste grote supermarkten hebben balsamico crème te koop, kijk in het gedeelte bij de olijfolie en salade dressings.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Appel en manchego crostini"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.