Appel brioche
😍 25Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Appel brioche vegetarisch

Deze appel brioche ziet er feestelijk uit, een heerlijke aanvulling voor de brunch tijdens de feestdagen. Gemaakt met appel, kaneel en zelfgemaakt deeg.

1 uur 5 minuten
8 personen
Appel brioche ingrediënten
Recept appel brioche

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-12-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 20 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is, niet te warm want dat zal de werking van de gist tegen gaan. Meng de gist met de lauwwarme melk en laat dit ongeveer 10 minuten, of tot deze gaat schuimen, staan. 

Meng ondertussen suiker, zout en bloem. Meng er dan ook 1 ei door en de zachte boter. Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deegbal is ontstaan. Dek het deeg af en laat ongeveer een uur rijzen, of tot het deeg verdubbeld is. 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Niet te grote stukjes, anders is het oprollen van het deeg lastiger. Breng de appelstukjes op smaak met kaneel en suiker en meng dit goed. 

Appel brioche
Appel brioche

Appel brioche afmaken – 45 minuten

Bestrooi je aanrecht en deegroller met bloem en kneed het deeg nog even kort door. Rol het deeg dan uit, maar maak het niet te dun. 

Verdeel in brede repen en verdeel er dan de appelstukjes over. Druk de appelstukjes een beetje in het deeg zodat ze er minder snel afvallen. 

Appel brioche rollen 1
Appel brioche rollen 1

Rol de eerste reep op en begin in het midden van de springvorm. Rol de overige repen er steeds omheen en druk ze een beetje tegen elkaar aan. Dek de brioche af en laat nog ongeveer een kwartier rijzen. 

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 

Appel brioche rollen 2
Appel brioche rollen 2 
Appel brioche rollen 3
Appel brioche rollen 3 
Appel brioche rollen 4
Appel brioche rollen 4

Klop het 2e ei los met een eetlepel water en bestrijk de bovenkant met het ei. Bestrooi de bovenkant met meer suiker en kaneel en bak de brioche mooi goudbruin in ongeveer een half uurtje tijd. 

Appel brioche rollen 5
Appel brioche rollen 5

Laat de brioche buiten de oven een beetje afkoelen en serveer eventueel met fruitjam of opgeklopte slagroom. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

25 waarderingen
😍
25
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
411.68 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
62.56 g
19.4 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.25 g
6.22 g
Eiwitten
10.5 g
Vezels
3.35 g
Natrium
334.89 mg
Mineralen
Ijzer
1.19 mg
Calcium
65.92 mg
Magnesium
23.18 mg
Kalium
23.18 mg
Fosfor
129.1 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.08 mg
Jodium
5.25 µg
Selenium
4.61 µg
Vitamines
Vitamine C
7.3 mg
Vitamine D
0.41 mg
Vitamine A
0.13 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.24 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
34.09 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
0.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
10 reacties op "Appel brioche"
Florina zegt op 15-12-2018
Wat een prachtige brioche! Inderdaad even wat meer werk, maar dan heb je ook wat zeggen we dan! Ik heb nu geen geschikte appels in huis, maar ik denk dat het ook heel goed kan met bijvoorbeeld een grove jam met kersen of frambozen. Dunnetjes uitsmeren en oprollen. Ik ga eens even denken. Maar bedankt voor de inspiratie!
Ohmydish zegt op 15-12-2018
Dankje Florina! Zo is dat, dan heb je ook wat! Met een dun laagje jam gaat dat ook zeker goed komen, heerlijk!
Florina zegt op 15-12-2018
En ik denk nog even verder: een hartige variant voor bij de brunch.. een goede ham en pittige boerenkaas met dun laagje pesto of een reepje gegrilde paprika, of zongedroogde tomaatjes op olie... Een echt variatierecept hebben jullie gegeven!
Ohmydish zegt op 15-12-2018
Dat lijkt me inderdaad ook heerlijk! Goede combinaties Florina!
Dini zegt op 15-12-2018
het ziet er heerlijk uit maar het lijkt me idd erg lastig met de appelstukjes...is het niet makkelijker om het deegreepje dubbel te vouwen om de appel heen...wel dunner uitrollen en 2x zo breed dan natuurlijk
Ohmydish zegt op 15-12-2018
Dankje Dini, als je de appelstukjes aandrukt valt er geen enkele af hoor. Denk je niet dat het brood te vast gaat worden als je ze dunner uitrolt?
Laura zegt op 16-12-2018
Ik had nog appels over en had vandaag zin om iets te bakken dus je nieuwsbrief kwam weer als geroepen. Het was een lekker brood! Weer bedankt. Groetjes Laura
Ohmydish zegt op 16-12-2018
Wat leuk Laura, fijn dat het gesmaakt heeft! Groetjes
Mary Poot zegt op 19-12-2018
Vandaag gemaakt. Prachtig ik kan zo naar " heel Holland bakt "hihihi Het rijzen doe ik in de stoomoven. Zet het deeg in de stoomoven. Laat de temperatuur tot 30 graden komen en zet dan de oven uit. 1 uur in de oven laten staan en je hebt prachtig gerezen deeg.
Ohmydish zegt op 19-12-2018
Dankje en wat goed zeg! Heerlijk zo'n stoomoven, fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.