Antilliaanse runderstoofpot
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Antilliaanse runderstoofpot

Het is winter en dat vraagt om stoofpotjes! Deze Antilliaanse runderstoofpot is een beetje pittig, kruidig en vol van smaak.

6 uur 30 minuten
4 personen
Antilliaanse runderstoofpot ingrediënten
Recept antilliaanse runderstoofpot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
6 uur 15 minuten
Totale tijd
6 uur 30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in blokjes.

Voor een mildere variant kun je de zaadlijsten van de jalapeño verwijderen, snijd deze vervolgens grof. Snijd het stoofvlees in kleine stukjes als dit nog niet geval is.

Bestrooi het vlees met bloem en zorg dat alle kanten volledig bedekt zijn. 

Antilliaanse runderstoofpot
Antilliaanse runderstoofpot

Antilliaanse runderstoofpot afmaken – 6 uur + 15 minuten

Verhit boter en een scheut olie in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Dit kun je het beste in delen doen zodat ze allemaal evenredig bakken.

Verplaats de gebakken stukjes vlees naar de slowcooker en bak dan ook de spekjes, paprika, ui en knoflook enkele minuten in de pan. Voeg het mengsel dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk een beetje runderbouillon in de pan om de aanbaksels los te maken en voeg dit dan ook toe aan de slowcooker.

Schenk de rest van de bouillon samen met de jalapeño, kruiden en passata toe aan de slowcooker. Stel de slowcooker in op de laagste setting voor 5 - 6 uur.

Je kunt de aardappels al meteen toevoegen, wij kozen ervoor ze pas halverwege toe te voegen. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en voeg deze ook toe aan de slowcooker.

De exacte stoof tijd is afhankelijk van het vlees dat je gebruikt, soms is het na enkele uren al mals en soms duurt het dubbel zo lang. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden.

Als de stoofpot niet genoeg is ingedikt, kun je deze eventueel binden met maïzena. Serveer bijvoorbeeld met gekookte rijst of aardappels, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1030.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
67.82 g
13.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
52.75 g
19.86 g
Eiwitten
62.3 g
Vezels
8.96 g
Natrium
1823.46 mg
Mineralen
Ijzer
8.18 mg
Calcium
118.43 mg
Magnesium
103.4 mg
Kalium
103.4 mg
Fosfor
573.6 mg
Koper
0.55 mg
Zink
10.19 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
33.98 µg
Vitamines
Vitamine C
117.88 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
52.86 mg
Vitamine B1
0.66 mg
Vitamine B2
0.68 mg
Vitamine B6
1.58 mg
Vitamine B12
4.2 µg
Foliumzuur
84.74 µg
Vitamine E
0.97 mg
Vitamine K
23.56 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Antilliaanse runderstoofpot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.