Aligot - Franse aardappelpuree met kaas
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas vegetarisch

Aligot is een Franse aardappelpuree met kaas, deze bergkaas is zacht en mild van smaak en smelt goed. Bij een aligot kun je draden trekken van de kaas.

30 minuten
4 personen
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas ingrediënten
Recept aligot - franse aardappelpuree met kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Tip: Je kunt in plaats van tome fraîche de l'Aubrac bijvoorbeeld Cantal, Salers of een andere verse jonge kaas die goed smelt gebruiken.

Voorbereiding – 20 minuten

Pel de knoflooktenen en plet deze. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Plaats deze in een pan met water en zout en breng aan de kook.

Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen.

Rasp de kaas en weeg de crème fraîche af, het is namelijk belangrijk dat je de puree zo snel mogelijk af kunt maken.

Aligot - Franse aardappelpuree met kaas
Aligot - Franse aardappelpuree met kaas

Aligot (Franse aardappelpuree met kaas) afmaken – 10 minuten

Giet de aardappelen af en wrijf deze door een fijne zeef met een grote lepel. Roer er direct de kaas en crème fraîche doorheen. Je kunt namelijk draden trekken van een goede aligot.

Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Eet smakelijk!

Tips!

Wat is een 'tome fraîche de l'Aubrac'?

Een tome fraîche de l'Aubrac is een Franse bergkaas. Aubrac is een gebied in het Centraal Massief in Frankrijk. Het is een zachte, verse en ongezouten kaas. De kaas is gemaakt van rauwe, volle melk.

Waar kan ik een 'tome fraîche de l'Aubrac' kopen?

In Nederland zul je deze kaas niet snel in de supermarkt zien. Je zult hiervoor naar een kaas speciaalzaak moeten.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Aligot - Franse aardappelpuree met kaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.