Aardappel goulash
😍 22Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappel goulash veganistisch

Deze super lekkere aardappel goulash zit boordevol groenten en kruiden. Een ontzettend smaakvolle vegetarische en zelfs veganistische maaltijd.

1 uur
4 personen
Aardappel goulash ingrediënten
Recept aardappel goulash

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortels en pastinaken en snijd deze in stukken. Niet te groot, maar ook niet te klein. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Hoe groter de stukken, hoe langer het duurt voor deze gaar zijn.

Aardappel goulash
Aardappel goulash

Aardappel goulash afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken aardappel, pastinaak, wortel en paprika nog ongeveer 10 minuten mee. 

Voeg de tomatenpuree samen met de kruiden toe en bak deze nog kort. Schenk er dan 700 ml water bij en plaats de deksel op de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt.

Laat de goulash dan ongeveer een half uur zachtjes garen. Zodra de aardappel en groenten zacht geworden zijn haal je de deksel van de pan. Laat de goulash indikken tot de gewenste dikte. Als je eerder minder water erbij zou doen, zullen de aardappelen niet gaar kunnen koken.

Breng de aardappel goulash op smaak met peper en zout en roer er een handvol gehakte verse peterselie doorheen. Serveer eventueel met een lepel zure room of crème fraîche. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

22 waarderingen
😍
22
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
494.15 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
94.12 g
9.57 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.01 g
0.28 g
Eiwitten
12.34 g
Vezels
23.5 g
Natrium
483.59 mg
Mineralen
Ijzer
7.69 mg
Calcium
253.02 mg
Magnesium
95.88 mg
Kalium
95.88 mg
Fosfor
399.84 mg
Koper
0.49 mg
Zink
1.99 mg
Jodium
0.6 µg
Selenium
0.2 µg
Vitamines
Vitamine C
132.12 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.77 mg
Vitamine B1
0.5 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
1.1 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
66.56 µg
Vitamine E
0.59 mg
Vitamine K
4.41 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappel goulash"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.