Aardappel-bloemkool gratin
😍 32Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappel-bloemkool gratin vegetarisch

Een aardappel-bloemkool gratin is een fantastisch bijgerecht. Een romige ovenschotel met een knapperig kaaskorstje, jammie! Bloemkool op zijn best!

Aardappel-bloemkool gratin ingrediënten
Recept aardappel-bloemkool gratin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels, was deze en snijd in dunne plakjes. Kook de plakjes aardappel enkele minuten in het kokende water. 

Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Haal de aardappelplakjes uit het water met een schuimspaan en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de bloemkoolroosjes beetgaar in enkele minuten. 

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. 

Aardappel-bloemkool gratin ovenschotel
Aardappel-bloemkool gratin ovenschotel

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Meng deze samen met de eieren, room, gedroogde tijm, peper en zout in de kom en roer glad met een garde. 

Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes en schenk het ei-room mengsel eroverheen. Verdeel een dikke laag geraspte kaas over de bovenkant. Maak af met een laagje panko en her en der een blokje roomboter. 

Aardappel-bloemkool gratin
Aardappel-bloemkool gratin

Aardappel-bloemkool gratin bakken – 40 minuten

Bak de gratin in de voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of vis, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
32
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1113.18 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
73.5 g
6.42 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
68.12 g
39.72 g
Eiwitten
47.4 g
Vezels
14.12 g
Natrium
895.08 mg
Mineralen
Ijzer
5.04 mg
Calcium
1046.45 mg
Magnesium
142.73 mg
Kalium
142.73 mg
Fosfor
970.91 mg
Koper
1.53 mg
Zink
7.06 mg
Jodium
26.82 µg
Selenium
23.89 µg
Vitamines
Vitamine C
195.01 mg
Vitamine D
2.51 mg
Vitamine A
5.41 mg
Vitamine B1
0.52 mg
Vitamine B2
0.87 mg
Vitamine B6
1.49 mg
Vitamine B12
3.73 µg
Foliumzuur
182.15 µg
Vitamine E
0.92 mg
Vitamine K
3.07 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappel-bloemkool gratin"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.