Spaanse hoofdgerechten

Spaanse hoofdgerechten

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Catalaanse Fideuá de pollo uitgekozen. Deze Catalaanse Fideuá de pollo is een paella soort met vermicelli ipv rijst. Makkelijk te maken, met een perfecte socarrat, kip en groenten. Volledig recept bekijken

Catalaanse Fideuá de pollo
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Catalaanse Fideuá de pollo

45 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze grof. Was de peterselie en hak deze grof.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit een scheut olie in de paella pan en bak hierin de knoflook kort. Voeg dan de tomaten stukken toe en bak nog enkele minuten langer, tot de tomaten gaar geworden zijn. 

Voeg de kipblokjes toe en bak deze enkele minuten. Bak dan de paprika blokjes nog enkele minuten mee. Bak de kurkuma en paprikapoeder nog kort samen met de laurierblaadjes. 

Roer de vermicelli erdoor samen met een handvol verse peterselie en een flinke snuf zout. Schenk kippenbouillon erbij en laat het koken op hoog vuur. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is en de vermicelli onder de bouillon staat.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.