Recepten uit de Egyptische keuken

Recepten uit de Egyptische keuken

Recepten uit de Egyptische keuken

Toon filters

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Dukkah uitgekozen. Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen. Volledig recept bekijken

Dukkah
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Dukkah

10 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.

Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen. 

Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.

Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.