Brabantse recepten

Brabantse recepten

Recepten uit de Brabantse keuken.

Toon filters
1 resultaat gevonden

Uitgelicht recept

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Brabantse worstenbroodjes uitgekozen. Wie kent ze niet? Maak deze typisch Brabantse worstenbroodjes zelf in een uur tijd. Recept voor 12 worstenbroodjes of 6 personen. Volledig recept bekijken

Brabantse worstenbroodjes
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Brabantse worstenbroodjes

1 uur
6 personen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Verwarm 65 ml volle melk tot iets warmer dan lauw en roer er dan 7 gram gist en een theelepel suiker doorheen. Wacht 5 tot 10 minuten totdat er schuim op het mengsel ontstaat. 

Smelt de boter en zet opzij. Voeg bloem en een eetlepel zout toe aan de kom van de keukenmachine en meng er het gist-mengsel doorheen. Giet de gesmolten boter samen met 240 ml lauwwarm water langzaam erbij. 

Meng totdat er een zacht deeg ontstaat. Zet opzij en laat tenminste 15 minuten lang rusten. Kneed het deeg na de wachttijd een aantal minuten tot het deeg elastisch is en dek af met een vochtige theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot het in grootte is verdubbeld. 

Bedek een bakplaat met bakpapier en verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. 

Plaats 2 sneetjes witbrood in een kom of soepkom en giet de andere helft van de melk eroverheen. Het brood zal de melk absorberen en zal daardoor erg zacht worden. Knijp de melk dan uit het brood en voeg het uitgeknepen brood toe aan een andere kom. 

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.