Zo kies je het juiste Japanse mes voor je keuken
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zo kies je het juiste Japanse mes voor je keuken

Wist je dat een Japans mes vandaag de dag in tal van uitvoeringen te verkrijgen is? Dit omdat ieder mes weer geschikt is voor het bewerken van andere soort producten.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 19-06-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023

Sta je maar al te graag in de keuken en tover je het liefste de mooiste creaties op tafel? Dan weet je ook als geen ander hoe belangrijk het is dat je het juiste materieel in huis haalt. 

Een mes van hoge kwaliteit is daar een erg goed voorbeeld van. Het is dan ook niet zo gek dat meer en meer mensen ervoor kiezen om een Japans mes uit een Japanse messenset in huis te halen. Hoe je het beste mes voor je eigen keuken in huis haalt, lees je hier. 

Bepaal van tevoren wat voor soort producten je het meeste wilt snijden met het Japanse mes 

Wist je dat een Japans mes vandaag de dag in tal van uitvoeringen te verkrijgen is? Dit omdat ieder mes weer geschikt is voor het bewerken van andere soort producten. Je kunt daarbij denk aan: 

  1. Een mes voor het snijden en bewerken van vlees
  2. Een mes voor het snijden en bewerken van vis
  3. Een mes voor het pletten van nootjes en het hakken van groenten

Je hebt de keuze uit verschillende modellen in verschillende prijsklassen 

En weet je eenmaal wat voor soort mes je nodig gaat hebben? Dan heb je ook nog eens de keuze uit verschillende soorten modellen. Dit betekent dus ook dat de Japanse messen in verschillende soorten prijsklassen te koop zijn. 

En dat is wel zo fijn om te weten op het moment dat je te maken hebt met een specifiek budget. Het is dus zeker geen verkeerd idee om je eens wat verder te gaan verdiepen in het actuele aanbod aan Japanse messen. De kans is erg groot dat je al snel een model hebt gevonden dat je aandacht trekt. 

Een extra unieke touch door een tekst te laten graveren in het mes 

Maar dat is nog niet alles. Wist je dat je er zelfs voor kunt kiezen om een mes helemaal naar wens te laten graveren? Dit is niet alleen een erg leuk extraatje om te kiezen voor jezelf, maar het is ook een erg fijne optie op het moment dat je een Japans mes als geschenk aan een dierbaar persoon in je leven wilt geven. 

Je tovert vast en zeker meteen een grote glimlach op het gezicht van de gelukkige ontvanger. De messen worden doorgaans in een luxe case geleverd, waardoor het opbergen ervan ook weer wat makkelijker is. 

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zo kies je het juiste Japanse mes voor je keuken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.