Proteine wafel recept
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Proteine wafel recept

Het beste van alles is dat dit proteine wafel recept eenvoudig te maken is en slechts enkele basisingrediënten vereist. Dus haal je wafelijzer tevoorschijn en begin met bakken!

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 06-07-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023

Heb je zin in een heerlijke traktatie die ook nog eens boordevol proteïnen zit? Zoek niet verder, want wij hebben het perfecte recept voor jou: proteïne wafels! Deze luchtige en smakelijke lekkernij is een geweldige optie voor iedereen die van wafels houdt en tegelijkertijd zijn eiwitinname wil verhogen. 

Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon op zoek bent naar een voedzaam ontbijt of snack, deze proteïne wafels zullen je zeker bekoren.

Het beste van alles is dat dit recept eenvoudig te maken is en slechts enkele basisingrediënten vereist. Dus haal je wafelijzer tevoorschijn en maak je klaar om te genieten van een heerlijk proteïnerijk lekkernijtje.

Beleg de proteine wafels voor meer smaak

Voordat we ingaan op het proteine wafel recept hebben we nog wat tips voor beleg om toe te voegen aan de wafels. Dit zorgt voor een heerlijke smaak.

  1. Vers fruit: Beleg je wafels met plakjes aardbeien, bessen, plakjes banaan of stukjes kiwi. Het verse fruit voegt een natuurlijke zoetheid en een verfrissende smaak toe.
  2. Griekse yoghurt: Schep wat romige Griekse yoghurt bovenop je wafels en voeg eventueel een scheutje honing of een snufje kaneel toe voor extra smaak.
  3. Amandelboter of pindakaas: Smeer een laagje amandelboter of pindakaas op je wafels voor een heerlijke nootachtige smaak. Je kunt ook kiezen voor een variant met toegevoegde proteïnen voor een extra boost.
  4. Noten: Hak wat noten zoals walnoten, amandelen of pecannoten fijn en strooi ze over je wafels. Dit voegt een knapperige textuur en een heerlijke smaak toe. Daarnaast is dit ideaal voor powerlifters, omdat noten zorgen voor meer kracht.
  5. Pure chocoladeschilfers: Strooi wat stukjes pure chocolade over je wafels voor een decadente smaak. Kies bij voorkeur voor een variant met een hoog cacaogehalte om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren.
  6. Kokosvlokken: Bestrooi je wafels met wat geraspte kokos voor een exotische twist en een subtiele zoetheid.
  7. Ahornsiroop of honing: Drizzle wat ahornsiroop of honing over je wafels voor een natuurlijke zoete smaak. Let op dat je deze zoetstoffen met mate gebruikt.
  8. Magere kwark: Schep wat magere kwark op je wafels en voeg eventueel wat vanille-extract of een snufje kaneel toe voor extra smaak. Kwark is een geweldige bron van proteïnen en voegt een romige textuur toe, waardoor je het bijvoorbeeld vaak terugziet in een voedingsschema voor cutten of spieropbouw.
  9. Chiazaad of lijnzaad: Bestrooi je wafels met een snufje chiazaad of lijnzaad voor een extra boost aan voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en vezels.
  10. Verse muntblaadjes: Garneer je wafels met enkele verse muntblaadjes voor een verfrissende smaak en een vleugje groen.
Proteine wafel recept
Proteine wafel recept

Proteine wafels recept

Ingrediënten:

  • 1 ½ kopje volkoren meel
  • 2 scoops (ongeveer 60 gram) proteïnepoeder naar keuze (bijvoorbeeld vanille-, chocolade- of aardbeiensmaak)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 1 ½ kopje magere melk (je kunt ook ongezoete amandelmelk of havermelk gebruiken)
  • 2 eetlepels honing of een andere zoetstof naar keuze
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie of een andere olie naar keuze
  • Optioneel: 1 theelepel vanille-extract of andere smaakextracten naar keuze

Optioneel beleg:

  • Vers fruit
  • Griekse yoghurt
  • Amandelboter of pindakaas
  • Noten
  • Pure chocoladeschilfers
  • Kokosvlokken
  • Ahornsiroop of honing
  • Magere kwark
  • Chiazaad of lijnzaad
  • Verse muntblaadjes

Instructies:

  1. Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
  2. In een grote kom combineer je het volkoren meel, proteïnepoeder, bakpoeder en zout. Meng goed zodat alle droge ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  3. In een aparte kom klop je de eieren los. Voeg de magere melk, honing, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe. Roer goed door elkaar.
  4. Giet het eiermengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng alles goed samen tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer zijn, maar vermijd overmixen.
  5. Laat het beslag enkele minuten rusten om het bakpoeder te activeren.
  6. Vet je wafelijzer lichtjes in met olie of kookspray om ervoor te zorgen dat de wafels niet blijven plakken.
  7. Schep een portie beslag (afhankelijk van de grootte van je wafelijzer) op het midden van het ijzer. Sluit het deksel en bak de wafels volgens de instructies van de fabrikant, meestal 3-5 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Open voorzichtig het wafelijzer en verwijder de wafels. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  9. Serveer de proteïne wafels warm met je favoriete belegopties, zoals vers fruit, Griekse yoghurt, amandelboter, noten, chocoladeschilfers, kokosvlokken, ahornsiroop, magere kwark, chiazaad of verse muntblaadjes.

Nu zijn je proteïne wafels klaar om van te genieten! Bewaar ze in een luchtdichte container op kamertemperatuur of in de koelkast om hun versheid te behouden.

Wat vind je van deze blog?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Proteine wafel recept"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.