BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees

Het barbecue seizoen is weer geopend: kies jij voor een simpele of uitgebreide barbecue? Voor beide bekijk je hier het meest populaire barbecue vlees.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 19-06-2023.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023

Niets is zo gezellig als tijdens lange zomeravonden met vrienden en familie te genieten van een heerlijk glaasje rosé terwijl de barbecue staat te gloeien.

Naast de keuze uit een kolenbarbecue, gasbarbecue of een elektrische barbecue is het kiezen van het juiste vlees, sausjes en bijgerechten belangrijk voor een geslaagde barbecue.

Welk vlees op de barbecue?

Er kunnen veel verschillende soorten vlees worden gegrild; het meest populair zijn worstjes, burgers, kipspiesjes en speklappen. Deze zijn snel klaar en vooral geschikt voor de makkelijke barbecue. 

Voor een uitgebreidere barbecue kun je ook kiezen voor luxer vlees zoals lamsvlees, biefstuk, buikspek of Iberico spareribs. 

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar mooie vleessoorten, maar bij de online slager wordt dit voor je gedaan. Gegarandeerd het lekkerste vlees dat geschikt is voor de barbecue bij je thuisbezorgd.

Hoeveel gram BBQ vlees per persoon?

De exacte hoeveelheid vlees voor de barbecue heeft met meerdere factoren te maken. Zijn het grote eters, hoeveel bijgerechten serveer je erbij en vooral stokbrood is altijd vullend.

Over het algemeen kun je een richtlijn aanhouden dat men gemiddeld zo’n 300 tot 400 gram vlees per persoon eet tijdens een barbecue.

Wat serveer je bij een barbecue?

Naast vlees kun je alle kanten op wat betreft bijgerechten, maar een simpele salade en stokbrood met kruidenboter kennen we inmiddels allemaal wel. Grill eens verschillende soorten groenten zoals paprika, courgette, champignons, vleestomaten, maiskolven, venkel of aubergine. Je kunt deze enkel met een beetje olijfolie, peper en zout bestrooien of zet de groenten eerst in een kruidige marinade. Je kunt de groenten ook eens vullen met bijvoorbeeld kaas.

BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees
BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees

Serveer eens een zelfgemaakte Amerikaanse coleslaw, rode bietensalade, parelcouscous salade of een huzarensalade om een paar voorbeelden te noemen. De variaties zijn eindeloos en je kunt zelfs aardappels poffen tussen de kolen van de barbecue.

Mijn favorieten

Tot slot deel ik hier mijn favorieten van de barbecue. Voor mij is een barbecue geslaagd als er van alles wat te vinden is. Ik ben geen grote vleeseter, waardoor ik liever kies voor een kwaliteit stuk vlees met daarbij veel groenten. Gegrilde groenten, minimaal twee soorten salades en een gepofte aardappel.

Het poffen van aardappels op de barbecue is ideaal, je pakt ze in met aluminiumfolie en legt ze vervolgens tussen de kolen. Terwijl je op het rooster de rest aan het bereiden bent heb je er geen omkijken meer naar.

Mijn favoriete vleessoorten van de barbecue zijn biefstuk, kipspiesjes en spareribs.

Wat vind je van deze blog?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "BBQ seizoen geopend: het meest populaire barbecue vlees"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.