Snelle, goedkope en gezonde vegetarische linzencurry. Een heerlijk gerecht boordevol groenten waar iedereen van zal houden!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Let op: sommige soorten linzen dienen een aantal uren te weken in koud water voor je ze kunt gebruiken. Kijk op de verpakking van de linzen of dit het geval is.
Wees er zeker van dat de linzen indien nodig genoeg tijd hebben kunnen weken in koud water. Kook de linzen gaar volgens de verpakking, er zijn velen soorten linzen verkrijgbaar en elke soort is anders.
De groene linzen die wij gebruikten moesten een nacht weken en waren na 20 minuten koken gaar. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika's in stukjes. Was de prei en verwijder de buitenste bladeren.
Snijd de prei in de lengte door de helft en snijd in halve dunne ringen. Schil de bospeentjes en snijd in dunne plakjes. Wees er zeker van dat de spinazie goed gewassen is. Afhankelijk hoe pittig je de curry wilt, kun je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken. Schil de gemberwortel en pel de knoflooktenen.
Gebruik een blender of staafmixer om een gladde pasta te maken van de rode peper, gember en knoflooktenen.
Verhit olijfolie in de braadpan en voeg de paprika, bospeen en prei toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de spinazie toe. De pan zal in eerste instantie te vol lijken, maar de spinazie zal snel genoeg geslonken zijn.
Voeg de rode peper pasta toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan ook de kokosmelk en gekookte linzen toe. Verhit het net zo lang tot de curry de gewenste dikte heeft bereikt. Dit zal maar een paar minuten nodig hebben, de groenten zijn het lekkerste als ze nog een beetje krokant zijn.
Breng de linzencurry op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.