Vegetarische linzencurry
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische linzencurry veganistisch

Snelle, goedkope en gezonde vegetarische linzencurry. Een heerlijk gerecht boordevol groenten waar iedereen van zal houden!

35 minuten
4 personen

Recept vegetarische linzencurry

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Let op: sommige soorten linzen dienen een aantal uren te weken in koud water voor je ze kunt gebruiken. Kijk op de verpakking van de linzen of dit het geval is.

Wees er zeker van dat de linzen indien nodig genoeg tijd hebben kunnen weken in koud water. Kook de linzen gaar volgens de verpakking, er zijn velen soorten linzen verkrijgbaar en elke soort is anders.

De groene linzen die wij gebruikten moesten een nacht weken en waren na 20 minuten koken gaar. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika's in stukjes. Was de prei en verwijder de buitenste bladeren.

Snijd de prei in de lengte door de helft en snijd in halve dunne ringen. Schil de bospeentjes en snijd in dunne plakjes. Wees er zeker van dat de spinazie goed gewassen is. Afhankelijk hoe pittig je de curry wilt, kun je de rode peper met of zonder zaadlijsten gebruiken. Schil de gemberwortel en pel de knoflooktenen.

Gebruik een blender of staafmixer om een gladde pasta te maken van de rode peper, gember en knoflooktenen.

Vegetarische linzencurry afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en voeg de paprika, bospeen en prei toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de spinazie toe. De pan zal in eerste instantie te vol lijken, maar de spinazie zal snel genoeg geslonken zijn.

Voeg de rode peper pasta toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan ook de kokosmelk en gekookte linzen toe. Verhit het net zo lang tot  de curry de gewenste dikte heeft bereikt. Dit zal maar een paar minuten nodig hebben, de groenten zijn het lekkerste als ze nog een beetje krokant zijn.

Breng de linzencurry op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
252.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.15 g
6.7 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.17 g
5.94 g
Eiwitten
14.42 g
Vezels
11.28 g
Natrium
457.17 mg
Mineralen
Ijzer
8.94 mg
Calcium
179.29 mg
Magnesium
95.43 mg
Kalium
95.43 mg
Fosfor
275.11 mg
Koper
0.7 mg
Zink
2.67 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.77 µg
Vitamines
Vitamine C
134.76 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1.92 mg
Vitamine B1
0.39 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.52 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
135.72 µg
Vitamine E
1.58 mg
Vitamine K
362.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische linzencurry"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.