Heb je een klein budget maar ben je toch op zoek naar een heerlijk gerecht? Maak dan deze romige macaroni met ham voor een klein budget!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd het uitje zo fijn mogelijk. Plet het teentje knoflook en snijd in fijne stukjes. Haal de basilicum bladeren van de stokjes af en snijd in fijne stukken met behulp van een koksmes en snijplank.
Vul de grote pan met water en kook de macaroni aan de hand van de instructies van de verpakking. Verhit in een diepe bakpan een scheutje olijfolie en fruit hierin de gesneden ui en knoflook.
Bak dan de tomatenpuree een aantal minuten mee om deze minder zuur te maken. Voeg dan de hamblokjes en slagroom toe, roer goed door elkaar.
De macaroni zal nu gaar zijn, schep deze uit de pan met behulp van een schuimspaan. Je hoeft de macaroni niet af te gieten aangezien een beetje vocht de saus zal helpen beter te verdelen over de macaroni.
Voeg de gesneden basilicum toe en roer goed door met een houten lepel. Breng op smaak met peper en serveer direct. Geniet van je maaltijd!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.