Een pasta met makreel en zoete aardappel is een heerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd. Vol met groenten en ook boordevol smaak!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 10-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.
Kook de zoete aardappelstukjes gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes.
Vul ondertussen een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze enkele minuten, tot de bloemkool beetgaar is.
Verwarm in de tussentijd de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de knoflooktenen en het sjalotje en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een borstel of stuk keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Zodra de bloemkoolroosjes gaar zijn, haal deze dan uit het water met een schuimspaan. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta al dente.
Verwijder het vel en eventuele graten van de makreel en snijd de makreel in kleine schuine stukjes en leg deze op een ovenschaal.
Giet de zoete aardappel af en pureer deze met een staafmixer. Maak de puree smeuïger door er een beetje kookwater van de pasta aan toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de stukjes makreel ongeveer 5 minuten in de oven.
Verhit olie en een klontje boter in de grote bakpan en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de champignons toe en bak nog enkele minuten mee.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bakpan. Voeg dan ook de zoete aardappelpuree toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over borden en verdeel hier stukjes warme makreel over en maak af met veldsla. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.