Deze mini schuimpjes zijn te leuk om te laten liggen! Bak je eigen mini schuimpjes in iets meer dan een uur tijd en verras je familie en vrienden!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-01-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 22-12-2024
Tip: De meest belangrijke stap in dit recept voor mini schuimpjes (meringues) is om ervoor te zorgen dat de kom van de keukenmachine schoon en vet-vrij is.
Ei naar suiker ratio: Voor elk eiwit in dit recept is er 50 gram suiker nodig. Gebruik dus 200 gram suiker voor 4 eiwitten. Ontvet de kom door een klein beetje citroensap op keukenpapier te verdelen en de kom met het keukenpapier schoon te maken.
De reden dat het ontvetten belangrijk is komt doordat de eiwitten niet goed geklopt kunnen worden in een vettige kom. Doe de 4 eiwitten in de kom en meng op matige snelheid.
Het eiwit is stijf genoeg als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt. Stel de keukenmachine nu in op de hoogste stand en giet er geleidelijk aan de suiker doorheen.
Meng 6 - 7 minuten lang op de hoogste stand. Zet dan de keukenmachine uit. Wrijf wat van het mengsel tussen je duim en wijsvinger. Het mengsel is klaar als het zijdezacht aanvoelt en enigszins glanzig eruit ziet.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 110 graden Celsius. Doe het mengsel in de spuitzak. Leg de siliconen bakmat op de bakplaat.
Druk het mengsel door het mondje van de spuitzak in een leuke vorm (zie foto). Herhaal deze stap totdat de inhoud van de spuitzak op is.
Bak de mini schuimpjes (meringues) een uur lang in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de dikte van de schuimpjes kan de baktijd langer zijn, controleer daarom zo nu en dan.
Laat de schuimpjes na het bakken geheel afkoelen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.