Super makkelijke ingelegde komkommer met gember, kaneel en laurier. Gebruik weckpotten zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-09-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Maak de weckpotten goed schoon door ze kort te koken in het water, zo ben je er zeker van dat alle bacteriën verdwenen zijn.
Deze bacteriën zullen er namelijk voor zorgen dat de komkommers niet lang te bewaren zijn. Haal de weckpotten voorzichtig uit het kokende water met de tang en laat ze omgekeerd afkoelen op een schone theedoek.
Gooi het water weg en gebruik de pan opnieuw om het heerlijke zoetzure water in te maken. Was eerst de komkommers en snijd ze dan hoe je wilt, wij kozen voor kleine blokjes.
Schil de gemberwortel en snijd in plakjes of stukjes, net wat je wilt.
Meng water, azijn, zout en suiker in de grote pan en breng aan de kook. Voeg dan de komkommerblokjes, gember stukjes, laurierblaadjes en kaneelstokjes toe. Laat het ongeveer 10 minuten koken.
Verdeel het dan over de weckpotten en zet deze weg op een donkere plek, zoals een kelder. Ze zijn dan tot wel een jaar houdbaar, maar zo lang zullen ze het niet overleven, toch?
Wij gebruiken deze heerlijke komkommers in een salade, of eigenlijk, je kunt ze overal voor gebruiken in plaats van augurken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.