Een perfect boterzacht hapje om het jaar goed af te sluiten. Of om het jaar goed te beginnen, want deze coquilles kun je ook op een salade serveren.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-12-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-12-2024
Dep de coquilles droog met keukenpapier en controleer of ze goed zijn schoongemaakt.
Soms zit er nog een wit stukje aan vast, dit is de spier en is een beetje taai dus het is aan te raden deze voorzichtig te verwijderen.
Haal de coquilles door de poedersuiker en verhit olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten en haal ze dan uit de pan.
Voeg nog een beetje extra poedersuiker toe (in totaal ongeveer 4 eetlepels poedersuiker) om te laten karamelliseren en blus af met een scheut balsamico azijn.
Serveer de gebakken coquilles direct met de balsamico-karamel en verdeel een klein snufje zout op elke coquille. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.