In de herfst zijn er jaarlijks volop peren te koop! Je kunt er onder andere heerlijke blanke stoofpeertjes van maken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-10-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 3 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermeng de appelsap samen met de witte wijn, suiker, kaneelstokjes en steranijs in de middelgrote pan.
Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd met behulp van een klein mesje of een meloenbolletjeslepel een klein rondje uit de onderkant van de peer. Plaats de peer na het schillen in een bak met koud water om te voorkomen dat de peren gaan verkleuren.
Knip of snijd een rond stuk bakpapier dat precies in de middelgrote pan past, en maak een gat precies in het midden.
Plaats de geschilde peren in het appelsap en witte wijn mengsel en dek af met het ronde stuk op maat gesneden bakpapier.
Verhit het sap, maar laat het niet koken. Laat zachtjes 2.5 tot 3 uur lang pruttelen. Controleer of de blanke stoofpeertjes gaar zijn door er met een klein mesje in te prikken. Deze blanke stoofpeertjes zijn heerlijk met een bolletje ijs voor een heerlijk typisch herfst toetje. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.