Rood fruit en roomkaas souffle
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rood fruit en roomkaas souffle vegetarisch

Zoet en zuur dessert, perfect in balans. Zomerse luchtige rood fruit en roomkaas souffle is klaar in een half uur. Recept voor 4 personen.

30 minuten
4 personen
Rood fruit en roomkaas souffle ingrediënten
Recept rood fruit en roomkaas souffle

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik een garde om een glad mengsel te maken van de roomkaas, eigelen en slagroom. Als de roomkaas nog niet op kamertemperatuur is, kun je deze minder makkelijk glad roeren met een garde. Gebruik dan een elektrische mixer of wacht even. 

Klop de eiwitten tot deze zachte pieken hebben, voeg dan geleidelijk de suiker toe. Blijf mixen tot deze stijve pieken vormen. Meng dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten met het roomkaas mengsel tot het een glad mengsel is. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Rood fruit en roomkaas souffle
Rood fruit en roomkaas souffle

Rood fruit en roomkaas souffle afmaken – 20 minuten

Verdeel het rood fruit over de bodem van de ovenvaste schaaltjes en verdeel vervolgens het luchtige roomkaas mengsel daarover. 

Bestuif de souffles met poedersuiker en bak in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de oven. De souffles zijn klaar zodra ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
475.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.09 g
17.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
39.08 g
23.08 g
Eiwitten
14 g
Vezels
0 g
Natrium
290.75 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
123.75 mg
Magnesium
16.3 mg
Kalium
16.3 mg
Fosfor
186.75 mg
Koper
0.05 mg
Zink
1.28 mg
Jodium
21 µg
Selenium
18.42 µg
Vitamines
Vitamine C
0.25 mg
Vitamine D
1.83 mg
Vitamine A
0.63 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.28 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
2.18 µg
Foliumzuur
44.25 µg
Vitamine E
0.66 mg
Vitamine K
0.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rood fruit en roomkaas souffle"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.