Speculaaskruiden worden voornamelijk voor vele soorten Sinterklaas recepten gebruikt. Makkelijk en snel zelf samen te stellen!
Het is nog lang geen Sinterklaas, maar speculaaskruiden kunnen ook voor andere recepten gebruikt worden. Zoals een overheerlijke spekkoek, met van die heerlijke kruidige laagjes. Vaak wordt deze kruidenmix ook wel koekkruiden genoemd.
Hoe je het ook noemt, dit kruidenmengsel is makkelijk te maken. Je kunt ervoor kiezen alle specerijen al gemalen te gebruiken, maar met behulp van een vijzel en stamper kun je de specerijen heel gemakkelijk zelf fijn maken.
Als je alles al gemalen hebt gekocht, hoef je het enkel met elkaar te mengen en dan ben je klaar. Heb je bijvoorbeeld hele kardemom peulen, zoals wij, dien je deze eerst uit de peul te halen. Dit kun je heel makkelijk doen door er lichtjes met de stamper van de vijzel op te drukken.
Verwijder de peulen en voeg dan eventueel de andere hele specerijen toe, zoals de kruidnagel en maak draai en stamp bewegingen met de stamper tot je gemalen specerijen hebt. Dit zal niet lang duren, voeg dan de rest van de specerijen toe en meng goed.
Voor een twist kun je eventueel nog anijs en/of foelie toe kunnen voegen. Bewaar deze kruidenmix in een afgesloten potje om er elk moment van te kunnen genieten.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-speculaaskruiden-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.