Zelf gehaktkruiden maken

Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.

Zelf kruidenmixen maken is ontzettend makkelijk, als je enkel gemalen kruiden gebruikt is het zelfs nóg makkelijker. Je kunt de kruiden naar smaak variëren en langdurig bewaren in een gesloten potje om altijd de lekkerste gehaktkruiden binnen handbereik te hebben.

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels witte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel mosterdzaad
Als je van sommige kruiden alleen de hele variant in je kruidenkast hebt staan, kun je deze zelf malen met een vijzel of koffiemolen. Meng alle gemalen kruiden samen en bewaar in een gesloten potje. Je kunt met deze kruiden bijvoorbeeld heel makkelijk zelf slavinken maken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-gehaktkruiden-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
2 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.