Je eigen kruidenmixen maken is veel smaakvoller dan kant-en-klaar, en het is ook nog eens reuze makkelijk! Probeer eens deze heerlijke bamikruiden.
Al eerder schreven we over nasi kruiden, hoe makkelijk het is dit zelf te maken. In principe is er weinig verschil tussen de 2 kruidenmixen en kun je gerust beide door elkaar gebruiken.
Het daadwerkelijk theoretische verschil proberen we te achterhalen, maar tevergeefs. Dus daarom is dit verschil meer een mening dan een feit.
Al deze kruiden zijn te koop bij de meeste supermarkten. Je kunt ervoor kiezen om alles al gemalen te kopen, maar je kunt ze ook zelf malen met behulp van een vijzel.
Begin dan met de kardemom, aangezien je hiervan alleen de zaadjes van kunt gebruiken. Zodra je de zaadjes eruit hebt gehaald, voeg je pas de rest van de kruiden toe aan de vijzel.
Dit is zo gebeurd als je een stamp en druk beweging tegelijk maakt.
De kruidenmix kun je het beste in een gesloten potje bewaren, zo heb je altijd smaakvolle bamikruiden binnen handbereik. Maak er bijvoorbeeld eens deze makkelijke bami mee of een bami goreng met kip.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-bamikruiden-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.