Sauteren is een kooktechniek, wat is sauteren en wanneer doe je dit?
Het sauteren ofwel bakken in een koekenpan is een kooktechniek dat veel weg heeft van roerbakken. De ingrediënten worden in weinig olie op hoge temperatuur verhit. Het doel van sauteren is om een product te krijgen dat precies goed gaar is aan de buitenkant, meestal met een krokante korst en een typische geroosterde smaak.
Bij het sauteren gebruik je de deksel van de pan niet, om condensvorming te voorkomen. Sauteren is een korte bereidingstechniek.
Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-sauteren
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.