Wat is een gastrique?

Een gastrique wordt gebruikt als basis voor sauzen, maar wat is het eigenlijk?

Met het maken van een gastrique wordt een ingekookte (reductie) vloeistof bedoeld op basis van azijn (of witte wijn), peperkorrels en eventueel een laurierblad en gehakte sjalotjes.

Een gastrique dient als basis voor sauzen zoals een béarnaisesaus. Je hebt een gastrique nodig om een saus op basis van eidooiers te maken, je hebt namelijk vocht nodig om de eierdooiers mee op te kloppen. Een gastrique heeft zeer geconcentreerde smaken.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-gastrique


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
1 stem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.