Wat is een au-bain-marie pan?

Bain-marie is een kooktechniek, maar wat is het en wat is een au-bain-marie pan?

Met behulp van een au-bain-marie pan bereid en/of houdt je gerechten warm. Een au-bain-marie pan is een dubbele pan, waarvan de onderste (buitenste) pan gevuld is met een dun laagje water. De binnenste pan wordt hier bovenop gezet, waardoor de inhoud van de binnenste pan in wordt bereid of warm gehouden.

Au-bain-marie pan Au-bain-marie pan


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-een-au-bain-marie-pan


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is een aspergepan?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.