Wat is binden?

Binden is een kooktechniek om een dunne vloeistof te veranderen in een dikkere vloeistof.

Iets binden, of gebruik maken van een bindmiddel is een kooktechniek waarmee dunne vloeistof tot een dikkere vloeistof verandert. In veel gevallen zal dit gaan om sauzen of puddingen. Je kunt iets binden met behulp van:

  • Emulgeren
  • Inkoken
  • Gebruik maken van bindmiddelen
Er zijn verschillende soorten bindmiddelen verkrijgbaar voor het binden van vloeistoffen, zoals eieren, gelatine, agar-agar en zetmeelhoudende bindmiddelen.


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/wat-is-binden


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen
← Vorig blog
Wat is een gastrique?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.