Wat is lactose intolerantie?

Er zijn veel mensen die last hebben van een lactose-intolerantie, maar wat houdt dat precies in?

Wat is lactose intolerantie?

Als iemand een lactose intolerantie heeft dan kan diegene slecht lactose verteren. Lactose is een bestandsdeel die in melkproducten zit, namelijk melksuiker. De verschillen in lactose intolerantie is per persoon anders. Lactose is een koolhydraat in (moeder) melk, om dit te verteren heb je het enzym lactase nodig. 

Iemand kan last krijgen van buikpijn, misselijk worden, winden laten en darmkrampen krijgen na het eten van melkproducten. 

Meer dan 70% van de wereldbevolking heeft last van lactose intolerantie, vooral in landen waar historisch gezien een leven lang melkproducten gegeten of gedronken worden. De meeste mensen krijgen last van een lactose intolerantie na hun vijfde levensjaar.

Wil je proberen zoveel mogelijk lactose te weren? Volg dan een lactose beperkt dieet met tussen 12 - 24 gram lactose per dag. Overigens is een lactose intolerantie niet te verwarren met koemelkallergie.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-lactose-intolerantie


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Wat is een glutenallergie?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.