Waarom gebruik je kokosolie in de keuken en wat is het precies, je leest het hier.
Kokosolie (ook wel oleum cocos genoemd) is een soort olie dat verkregen wordt door gedroogd witte vruchtvlees van kokosnoten te persen. Gestolde kokosolie is wit, gesmolten kokosolie is kleurloos.
Gestolde kokosolie wordt ook wel kokosvet genoemd. In warmere landen is dit product meestal niet in de vast vorm te koop, in verband met de temperatuur. Je kunt met kokosolie koken, bakken, wokken of frituren.
Kokosolie is namelijk een hittebestendige olie dat niet snel aanbrandt op hoge temperaturen.
Soort | Waarde |
---|---|
Energie | 892 kCal |
Totaal vet | 99.0 gr. |
Verzadigde vetzuren | 82.5 gr. |
Enkelvoudige onverzadigde vetzuren | 6.3 gr. |
Meervoudige onverzadigde vetzuren | 1.7 gr. |
Vitamine E | 0.1 mg. |
(Bron: USDA) |
Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-kokosolie
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.