Waarom gebruik je kokosolie in de keuken en wat is het precies, je leest het hier.
Kokosolie (ook wel oleum cocos genoemd) is een soort olie dat verkregen wordt door gedroogd witte vruchtvlees van kokosnoten te persen. Gestolde kokosolie is wit, gesmolten kokosolie is kleurloos.
Gestolde kokosolie wordt ook wel kokosvet genoemd. In warmere landen is dit product meestal niet in de vast vorm te koop, in verband met de temperatuur. Je kunt met kokosolie koken, bakken, wokken of frituren.
Kokosolie is namelijk een hittebestendige olie dat niet snel aanbrandt op hoge temperaturen.
Soort | Waarde |
---|---|
Energie | 892 kCal |
Totaal vet | 99.0 gr. |
Verzadigde vetzuren | 82.5 gr. |
Enkelvoudige onverzadigde vetzuren | 6.3 gr. |
Meervoudige onverzadigde vetzuren | 1.7 gr. |
Vitamine E | 0.1 mg. |
(Bron: USDA) |
Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-kokosolie
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.