Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Wat is het verschil tussen groente en fruit?

Wat is het verschil tussen groente en fruit?

In de meeste gevallen wordt er gekeken naar welk deel van een plant iets is. Fruit is in alle gevallen de vrucht van een plant, denk bijvoorbeeld aan een banaan. Groenten kunnen andere delen van een plant zijn zoals spinazie, wortelen, bleekselderij enzovoorts. Tomaten, courgettes en komkommers zijn de uitzondering op de regel, dit zijn immers de vruchten van een plant maar vallen toch onder de noemer groente. Dit komt doordat vrucht-groenten zoals tomaat en paprika niet aan een houtig gewas groeien.

Gaat het dus om de vrucht van een plant, dan is het fruit. Als het gaat om bijvoorbeeld de wortel, stengel, blad of knol? Dan is het groente. In het woordenboek van Dale staat groente gedefinieerd als "planten die de mens als voedsel dienen". Voor fruit staat er "eetbare vruchten".


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-groente-en-fruit


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!