Ohmydish.nl


Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker?

Waar kun je op letten tijdens het kopen van producten die geraffineerde en ongeraffineerde suiker bevatten.

Wat is het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker?

Er zijn ontzettend veel manieren om een maaltijd of gerecht zoeter te maken. De meest voor de hand liggende is door gebruik te maken van kristalsuiker. Andere voorbeelden zijn:

Honing, fruitsap, poedersuiker, ruwe rietsuiker, kokosbloesemsuiker, dadelstroop, aspartaam, stevia en agavesiroop.

Suiker is dus niet zomaar suiker. In je lichaam wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten suikers. Geraffineerde of ongeraffineerde suiker, je lichaam verwerkt suiker op dezelfde manier.

Wat is het verschil tussen de twee?

Het woord “geraffineerd” is afgeleid van “raffineren”, wat voor “fabrieksmatig” staat. Zo is “ongeraffineerd” dus “niet fabrieksmatig”.

Het grote verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde suiker is dus dat geraffineerde suikers kunstmatig worden gemaakt. Ongeraffineerde suikers komen van nature voor in bijvoorbeeld fruit.

De meeste geraffineerde suikers zijn op een dusdanige manier bewerkt dat er amper voedingsstoffen meer in zitten. Bovendien zitten er alleen maar lege calorieën in en werkt het verslavend.

Suiker is voor je hersenen een vorm van beloning, suiker geeft dus een ander signaal af aan je hersenen dan wanneer je eiwit en vet eet.

Over het algemeen genomen zijn natuurlijke suikers beter voor je lichaam. Maar zoals altijd, eet en drink het met mate.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-geraffineerde-en-ongeraffineerde-suiker


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!← Vorige vraag
Wat is een glutenallergie?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.