Wat is het verschil tussen bosui en lente-ui?

Makkelijker boodschappen doe je de volgende keer nu je weet wat het verschil is tussen een bosui en lenteui.

Wat is het verschil tussen bosui en lente-ui?

Is er een verschil tussen een bosui en een lente-ui?

De naam bosui suggereert dat deze uit het bos komt, een bosui heeft zijn naam wel te danken aan het feit dat deze in bosjes verkocht wordt. Meestal koop je bosuien in een bundeltje met een rubberen band eromheen.

Het grote verschil

Een lente-ui en bosui zijn dezelfde soort uien. Het verschil tussen een bosui en lente-ui is dat een lente-ui de jonge en deels niet volgroeide versie is van een bosui, daardoor krijgt deze een iets zoetere en zachtere smaak.

Kijk je naar de onderkant van een bosui en lente-ui, dan zul je zien dat een bosui een iets groter is. Over het algemeen genomen heeft de bosui een iets scherpere smaak dan een lente-ui, omdat deze later geoogst wordt. Het verschil is in de praktijk vaak te verwaarlozen.

Wat is een salade-ui?

Om extra verwarring te scheppen is er ook nog een saladeui. Dit is simpelweg een andere benaming voor bosui en lente-ui, en heeft dus geen verschil. Andere synoniemen voor een lente-ui zijn: pijpajuin en schalulleke. Dit zijn termen die in Vlaanderen (België) veel gebruikt worden.

Een lente-ui maakt deel uit van de uienfamilie, er bestaan tot wel 600 verschillende soorten lente-ui. Niet heel vreemd dus dat deze groente bekend staat onder veel verschillende benamingen.

Hopelijk hoeft je nu niet meer te twijfelen bij de volgende keer dat je op de markt staat of bij het groenteschap in de supermarkt.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-bosui-en-lenteui


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorige vraag
Wat is koosjer zout?
Volgende vraag →
Wat is een Poké bowl?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.