Wat is het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?

Kom te weten waar het verschil zit tussen bloem en zelfrijzend bakmeel.

Wat is het verschil tussen bloem en zelfrijzend bakmeel?

Je komt het wel eens tegen in een recept: zelfrijzend bakmeel. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en bloem?

Zelfrijzend bakmeel is bloem (geen meel!) gemengd met bakpoeder in een vaste verhouding. Deze bestaat uit 500 gram bloem samengemengd met 15 gram bakpoeder.

Zoals je ziet kun je dus ook heel gemakkelijk zelfrijzend bakmeel thuis maken. 

Bloem is gemaakt van tarwe, het is dus tarwebloem en heeft een veel fijnere samenstelling dan meel. Dit komt doordat uit bloem de zemelen gezeefd worden. Je kunt bloem gebruiken in recepten waar het eindresultaat niet heel luchtig hoeft te zijn, zoals het geval is bij veel broden.

Wanneer gebruik je zelfrijzend bakmeel?

Bij recepten waar de verhoudingen hetzelfde moeten blijven gebruik je zelfrijzend bakmeel. Bij recepten waarbij de verhoudingen anders liggen dan (500 gr. bloem en 15 gr. bakpoeder) gebruik je dit niet.

Je kunt dan beter los de bloem mengen met de gewenste hoeveelheid bakpoeder.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-het-verschil-tussen-bloem-en-zelfrijzend-bakmeel


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Wat is koosjer zout?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.