Wat is gecondenseerde melk?

Wat is gecondenseerde melk?

Gecondenseerde melk is ingedikte koemelk waar veel suiker aan toegevoegd is. Ook is er flink wat water aan onttrokken, waardoor er een stroperige substantie overblijft. Gecondenseerde melk heeft een lichtgele kleur en wordt meestal in blik verkocht. Een blik gecondenseerde melk kun je jarenlang buiten de koelkast bewaren. Dit product wordt vooral in Aziatische landen gebruikt in verband met een warmer klimaat. Door de warmte bederft koemelk snel, dat is niet het geval met gecondenseerde melk.

Wat voor soorten gecondenseerde melk zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten gecondenseerde melk, namelijk de gezoete en ongezoete. De gezoete variant is de meest voorkomende en tevens ook de soort waar je het meeste mee kunt maken. Ongezoete gecondenseerde melk heeft wat weg van koffiemelk. De meest populaire toepassing van gecondenseerde melk is dulce de leche. Je krijgt dan een dikke gekarameliseerde pasta die je kunt gebruiken in veel recepten, zoals ijsrecepten.

Ongezoete gecondenseerde melk is niet geschikt om dulce de leche mee te maken. Dit komt doordat er geen extra suikers aan toegevoegd zijn, iets wat nodig is om karamel mee te maken.

Waar koop je gecondenseerde melk?

In de meeste grote supermarkten kun je gecondenseerde melk kopen. Ook toko's hebben meestal gecondenseerde melk op voorraad. Een alternatief is om gecondenseerde melk via een webwinkel te bestellen.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-gecondenseerde-melk


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Wat is een brisket?

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!