Wat is een brisket?

Wat is een brisket?

Een brisket is een stuk vlees vanaf de borst van een rund. Dit vlees bevat een hoog aantal pezen waardoor het vrij taai is. Dit vlees leent zich dan ook uitermate om langzaam te garen (slow cooking) om zo een heerlijk en mals stukje vlees te krijgen. Slow cooking is het in lange tijd garen op een lage temperatuur. Het maken van een brisket neemt dus veel tijd in beslag, soms tot wel een hele dag.

Brisket is te vergelijken met klapstuk of borststuk. Het grote verschil is dat een klapstuk een door graan en maïs gevoerde "packer's cut" (kapje vet) niet heeft. In de meeste supermarkten is klapstuk een goedkoop stuk vlees dat meestal bij een stamppot of hutspot wordt gegeten.

Bereiden van een brisket.

Er zijn veel manieren om een brisket te bereiden. De meest gebruikte manier is op de barbecue. Het vlees wordt eerst gepekeld of gestoomd met als reden het vlees mals te maken. Dan wordt het vlees ingewreven met een kruidenmengsel en specerijen naar keuze. Dit wordt op een barbecue of in een oven geplaatst en heel langzaam gegaard. Vaak wordt het vlees ook gerookt om zo extra veel smaak toe te voegen aan het vlees. Bekijk hier ons recept voor gerookte brisket.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wat-is-een-brisket


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.