Wanneer gebruik je boter of olie om in te bakken?

Wanneer gebruik je boter of olie om in te bakken?

Het grote verschil als het gaat om de kooktechniek van boter of olie is dat olie vele malen heter kan worden dan boter. Boter verbrandt zodra de pan te heet is.

Vlees dat gebakken is in olie (en dus veel heter geworden is) zal lekkerder smaken, dit is te danken aan de Maillard reactie. Boter is in veel gevallen een minder gezonde keuze, maar heeft wel meer smaak.

Het is een persoonlijke keuze om te bakken in boter of olie. Olie bevat minder verzadigde vetten dan boter. Wrijf vlees altijd in met olie in plaats van deze direct in de hete olie te bakken, dit voorkomt een flinke rookontwikkeling!


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/wanneer-gebruik-je-boter-of-olie-om-in-te-bakken


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Waarom slaat bier dood?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.