Waarom slaat bier dood?

Waarom slaat bier dood?

Het bierschuim dat ontstaat bovenop bier in een glas kan niet tegen viezigheid en zeep(resten). Vet laat het bierschuim namelijk snel kapot knappen. Bierschuim bestaat uit eiwitten en koolzuur dat in bier is opgelost middels een gasvorm. Tijdens het inschenken van bier komt er koolzuurgas vrij en hier hechten de eiwitten zich aan.

De combinatie van koolzuur en eiwitten zorgt ervoor dat er een mooie schuimkraag ontstaat in je glas. Knappen de belletjes snel? Dan verliest het bier de schuimkraag en slaat deze dood.  Gebruik dus altijd een schoon glas, controleer het glas voordat je bier in gaat schenken eerst op kleine vuiltjes.

Maak een glas schoon, vetvrij en zonder vet en zeep door deze met koud stromend water om te spoelen. Wrijf het glas daarna op met een (linnen) doek. Spoel een lager bier het glas om en laat deze een beetje nat, maar maak een glas compleet droog als je er bier van hoge gisting in gaat schenken.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/waarom-slaat-bier-dood


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende vraag →
Wat is de Maillard-reactie?

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.