Waarom is ontbijten belangrijk?

Waarom is ontbijten belangrijk?

Niet iedereen ontbijt in Nederland, ongeveer een derde van alle Nederlanders slaat het ontbijt regelmatig over. De grootste reden is dat het niet belangrijk genoeg lijkt, en mensen liever langer in bed willen blijven liggen. Toch is het erg belangrijk om goed te ontbijten.

Je hebt niets meer gegeten na een nachtrust, je lichaam heeft energie en voedingstoffen nodig om aan een nieuwe dag te beginnen. Door de dag te beginnen met een goed ontbijt komt je lichaam goed op gang, waardoor je de rest van de dag een stuk scherper bent.

Als je 's ochtends niet ontbijt, dan heb je een grotere kans dat je in de loop van de dag stevige trek krijgt. Het effect hiervan is dat je sneller neigt naar snacken, snoepen of het vergroten van een lunch of avondmaaltijd. Om op gewicht te blijven is het belangrijk de inname van voedsel over de hele dag te verspreiden.

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je minder snel een slecht humeur krijgt. Dit komt doordat de bloedsuikerspiegel (en insuline niveau) op pijl blijft. Je geheugen en concentratie werkt ook beter als je 's ochtends een goed ontbijt eet.

Wat is eigenlijk een goed ontbijt?

Ontbijten kun je op duizend verschillende manieren doen, hieronder zie je een voorbeeld van een goed en gezond ontbijt: 

  • Volkoren brood met kaas of een plak ham.
  • Hard gekookt eitje.
  • Minimaal 1 stuk fruit, zoals een sinaasappel, banaan of appel
  • Een glas melk, sinaasappelsap, kop koffie of een kop thee


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/waarom-is-ontbijten-belangrijk


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.