Waarom barst een ei tijdens het koken?

Waarom barst een ei tijdens het koken?

Leg de eieren rustig in het water, dit kun je het beste doen met een eetlepel. Laat het ei vervolgens in het water zakken. Voeg de eieren toe aan het koude water en breng het water dan aan de kook.

De eieren zullen op deze manier geleidelijker garen en dit vermindert de kans op het kapot springen van de eierschaal tijdens het koken. Barsten je eieren alsnog snel? Voeg dan een klein scheutje azijn toe aan het water. Dit voorkomt dat een ei niet helemaal leeg loopt en blijft het membraam intact.

Weet je ook wat het verschil is tussen witte- en bruine eieren?


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/waarom-barst-een-ei-tijdens-het-koken


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Volgende vraag →
Waarom zijn bananen krom?

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!