Moet je rijst eerst wassen voor het koken?

Moet je rijst eerst wassen voor het koken?

Het koken van rijst is geen `rocket science`. Een van de meest gestelde vragen op Ohmydish is of je rijst eerst moet wassen voordat je deze gaat koken? Door de rijst te wassen voor het koken verwijder je grotendeels het (droge) zetmeel dat de rijst kleveriger maakt. Doe je dat niet? Dan zal de rijst iets plakkeriger zijn.

Qua smaak zal het niet heel veel uitmaken, het kookwater waar gewassen rijst in gekookt wordt zal minder troebel zijn. Ga je een gerecht maken waarvan je zeker wil weten dat de rijstkorrels niet erg aan elkaar gaan plakken? Was de rijst dan voor het koken. 

Het kan voorkomen dat op de verpakking van de rijst staat dat je de rijst alvorens het koken eerst moet afspoelen, doe dit dan ook. Zo voorkom je dat er viezigheid of (te)veel zetmeel aan de rijst blijft zitten.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/moet-je-rijst-eerst-wassen-voor-het-koken


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.